Menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Nyitólap » Cikkek » Varrás, hímzés, horgolás

Zsola, a zoknikakas FÁZISKÉPEKKEL
Lábtyűből, teljesen saját elképzelés alapján készítettem Zsolát, a zokni kakast (aki bátyám szerint inkább kakadura hasonlít).

Szükséges anyagok:
- 1 db csíkos lábtyű
- narancssárga vagy sárga zoknidarabok
- 2 db gomb
- szintetikus tömőanyag
- tű, cérnák, ollóA lábtyű szárrészéből vágjunk le egy darabot, a többit tömjük ki, majd a végét zárjuk le.A levágott részről vágjuk le a legvégén lévő gumis részt.Majd a csíkok mentén vagdossuk be, ebből lesz majd a farktolla.Az ujjunkkal nyújtsuk jól ki, hogy ruganyos legyen.

Varrjuk a testhez a tövét szorosan.A "tollaknak" pedig csak az egyik felét rögzítsük a testhez. Ha jól dolgoztunk, a kezünket át tudjuk dugni a farkán.A zoknik narancssárga részeiből (jelen esetben sarok és lábujj részből) varrjuk majd meg a csőrt és a szárnyakat.A csőrhöz vágjunk ki egy kis háromszöget, színüket egymás felé téve varrjuk össze, hagyjunk kis rést, fordítsuk ki, tömjük ki, majd a nyílást rejtett öltéssekkel  zárjuk össze.Létraöltéssel varrjuk a csőrt a fejére.A lábujjrészek tökéletesek szárnyaknak, már ami az alakjukat illeti. Hasonlóképpen készítjük, mint a csőrt.Varrjuk fel a szárnyakat úgy, hogy csak egy kis részen varrjuk a testhez ( egyik csücskénél V alakban), hogy tudjon majd lengedezni.Felvarrjuk a gombszemeket, és ha szeretnénk szalaggal, kis csengettyűvel díszíthetjük. Kész is vagyunk. :)Kategória: Varrás, hímzés, horgolás | Hozzáadta: Cicapötty (2012.02.02)
Megtekintések száma: 694 | Tag-ek(kulcsszavak): Zoknilény | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]