Menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Nyitólap » Cikkek » Varrás, hímzés, horgolás

Angry bird zokniból FÁZISKÉPEKKEL!
Tesóm betöltötte a 3. X-et, és egy Angry Bird-öt kért, természetesen zokniból. Hát lehetett ennek a kérésnek ellenállni?Szükséges anyagok:
- 1 db piros gyerekzokni
- 1 db sárga kisbabazokni, vagy zoknimaradék
- fehér és fekete színű zoknimaradékok
- piros, sárga, fekete, fehér cérna
- fekete hímzőfonal
- szintetikus tömőanyag
- tű, olló

A piros zokninak levágjuk a lábfejét, a sarok varrása alatt, a sárga zokninak pedig az orrészét, a varrásnálA levágott piros részt kitömjük, majd összehúzzuk a nyílást, és lezárjuk néhány öltéssel. Ez lesz a madár teste.
A maradék zoknianyagból  2 darab két nyúlványból álló tarajat vágunk ki, színükkel egymás felé fordítjuk őket, körbevarrjuk, kifordítjuk, kitömjük egy csipesz segítségével (mivel nagyon picike lesz, és az ujjunk nem fér bele), majd a testre varrjuk úgy, hogy az egyik irányba dőljön.A levágott sárga orrészt szétnyitjuk, színével befelé keresztben félbehajtjuk, körbevarrjuk, de egy kis lyukat hagyunk, ezen keresztül kifordítjuk, lazán kitömjük, majd a nyílást rejtett öltéssekkel lezárjuk. Kész a csőröcske.Fehér zoknianyagból a képen látható módon, gombostűvel rögzítjük a szemeket, és a mellkasán levő fehér foltot. Fehér cérnával odavarrjuk, majd fekete hímzőfonállal kihímezzük a szemöldökét, a szemgolyókat, és a szemeket is körbevarrjuk, hogy kontrasztosabb és valósághűbb legyen. Legvégül létraöltéssel rögzítjük a csőrt a fejéhez.Nem maradt más, mint a a 3 picike nyúlványból álló farok, melyet fekete zokni maradékból, vagy bármilyen más fekete anyagból is elkészíthetünk. Fekete cérnával rögzítsük alaposan a testhez.És kész a mérges madárka. :)
Kategória: Varrás, hímzés, horgolás | Hozzáadta: Cicapötty (2012.04.06)
Megtekintések száma: 2232 | Tag-ek(kulcsszavak): Zoknilény | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]