Menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Nyitólap » Cikkek » Minden más

Barackszínű gombcsokor FÁZISKÉPEKKEL
Az ötlet innen tetszett meg, és azonnal el kellett készítenem. :) Rengeteg gomb volt itthon, így volt miből válogatni.  Elsőként egy barackszínű csokrot készítettem. A hozzávalók között semmi extra sincs, így ez egy filléres, de roppant mutatós és ötletes alkotás, mely akár ajándékként is adható élő virág helyett. :)

Szükséges anyagok:
- gombok
- drót
- zöld szigetelőszalag
- selyemszalag (elhagyható)
- művirág levélkék, vagy élő levelek
- olló
- cérna, tű vagy textilragasztó
 

Válasszuk ki a gombokat, egy virágocskához ebben a csokorban én 4-5 gombot használtam fel. A csokor 14 virágból áll, és csak a legalsó, legnagyobb gomb azonos, a többi "ahogy jött".Piramisszerűen rendezzük egymásra. Lényeges, hogy a legfelső gomb adja meg a fő színárnyalatot, mert ez látszik teljes egészében, így erre helyezzük a hangsúlyt.Egy drótdarabot fűzzünk át rajta (én dupla drótot használtam, hogy erősebb legyen)Ezután csavarjuk össze a drótvégeket.Majd zöld szigetelőszalaggal vonjuk be.Készítsünk annyi virágot, amennyit szeretnénk.Először 3 virágot csavarjunk össze szorosan dróttal, majd egyesével csavarjuk hozzá a többi virágot is.Művirágból vágjunk levélkéket (én egy használaton kívüli, régi, legalább 10 éves mű futórózsát használtam)A levélkéket is rögzítsük egyesével.Végül csavarjunk rá selyemszalagot ( a virágokkal harmonizáló színben). A végén én néhány öltéssel rögzítettem, de használhatunk textilragasztót is, ha van.
(Tipp: mielőtt a szalagot rátekerjük, a vastag szárat szigetelőszalaggal is áttekerhetjük a még biztosabb tartás érdekében)És kész:


Kategória: Minden más | Hozzáadta: Cicapötty (2012.01.07)
Megtekintések száma: 898 | Tag-ek(kulcsszavak): újrafelhasználás, gomb, csokor | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]