Menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Nyitólap » Cikkek » Gyöngyfűzés » Szettek

Bordó kockagyöngyös szettek

Bordó kocka- és kásagyöngyből készítettem fülbevaló és nyaklánc kombinációt, 2 változatban.

1 csomag kásagyöngy és 1 csomag kockagyöngy elég volt a két szetthez, így nagyon olcsón két egyszerű, de mutatós szettet tudtam készíteni.
Sima, kínai gyöngyöt használtam, ugyanis ezeket az ékszereket még érdekesebbé is teszi, ha a gyöngyök mérete nem azonos.

1. variáció: a nyaklánc igazán egyszerű, 1-1 kása- és kockagyöngyöt váltogattam, és a végére delfinkapcsot szereltem. A medál ill. a fülbevalók elkészítéséhez drótot használtam: először a belső kört készítettem el (6 kockagyöngyöt és 5 kásagyöngyöt váltakoztatva), majd megcsavartam a drótvégeket,hogy kör alakzatot kapjak. Ezután az egyik drótvégre felfűztem a külső körhöz 12 kásagyöngyöt és 11 kockagyöngyöt váltakozva, a kiskör köré hajlítottam, ismét összecsavartam a drótvégeket, de most kicsit hosszabban. Levágtam kb. 1 cm hosszan a tövétől, és ezt hajlítottam vissza, így megkaptam az akasztót.
(A külső kör tehát 2 kásagyöngynél találkozik, a belső kör pedig 2 kockagyöngynél.)2. variáció: 8 kockagyöngyöt, és 10 kásagyöngyöt félreteszünk a fülbevalóhoz, a maradék gyöngyöket pedig véletlenszerűen felfűzzük cérnára, és annyi soros nyakláncot készítünk amennyi kitelik a gyöngyökből (vagy amennyit szeretnénk). Ebben az estben én 3 sorosra fűztem. A fülbevalóhoz félretett gyöngyökből szerelőpálcák segítségével a képen látható sorrendben és módon rögzítjük a gyöngyöket.


Kategória: Szettek | Hozzáadta: Cicapötty (2011.11.20)
Megtekintések száma: 164 | Tag-ek(kulcsszavak): fülbevaló, nyaklánc | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]