Menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Nyitólap » Cikkek » Karácsonyi dekoráció

Puszedli angyalkás üvegbe csomagolva
Tavaly ezt az ajándékot találtam ki barátoknak, rokonoknak. Sütni imádok, így már csak egy tökéletes puszedli receptre volt szükség, amit a kedvenc főzős oldalamon, a Nosalty-in meg is találtam. Készült kakaós, diós, fahéjas és kókuszos mázas. Tipp: a kókuszt én előtte kávédarálóval porrá őröltem és így kevertem bele a felvert tojásfehérjébe. Borzalmasan kókuszos lett. :)

hozzávalók:
- hungarocell golyó
- maradék fehér anyag (lepedő pl.)
- maradék függönyanyag
- szalag
- angyalhaj vagy babahaj
- testszínű decoupage festék (én fehérből és narancssárgából és rózsaszínből kevertem ki)
- zseniliadrót
- aranyszínű karton
- filctoll, olló, ragasztó

Az üvegeket alapos tisztítás után megtöltjük a puszedlikkel.
A  fehér anyagból és függönyanyagból azonos méretű kört vágunk, olyan nagyságban, amit kényelmesen az üvegre tudunk majd kötni. A körök közepébe kicsike lyukat vágunk.
A hungarocell golyókat lefestjük, száradás után rárajzoljuk a szemeket, orrot és szájat. A hajat vagy ráragasztjuk, vagy vastagabb, U alakúra hajlított drótdarabokkal a hungarocell golyóba szúrva rögzítjük. A zseniliadrótból készített glóriával hasonlóképpen járunk el.
A babafej aljába két drótot szúrunk, átvezetjük az egymásra fektetett anyagon közepén lévő lyukon, meghajlítjuk, hogy teljesen a fedőre simuljon, majd celluxszal a üvegtetőre erősítjük. Ezután az anyagot szalaggal az üvegre kötjük. Felül legyen a függönyanyag.
Végül az üveg hátuljára ragasztjuk a papírból vágott szárnyakat.
Ha szeretnénk,fantáziánk szerint tovább díszíthetjük: szalaggal a hajban, masnival a nyakán, gyöngyökkel az üvegen stb.Kategória: Karácsonyi dekoráció | Hozzáadta: Cicapötty (2011.12.07)
Megtekintések száma: 234 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]