Menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Nyitólap » Cikkek » Karácsonyi dekoráció

Piros-arany és arany színű adventi koszorúk
2010-ben először készítettem adventi koszorút. Nem vagyok virágkötő, nincs (még) ragasztópisztolyom (ami a munkát azért nagymértékben megkönnyítené :)) és saját elképzelés alapján dolgoztam. Szerintem mindezeket egybevéve szépek lettek.

A koszorú alapokat borókafenyővel borítottam be. A borókafenyőről annyit kell tudni, hogy apró, kék bogyócskák díszelegnek rajta, levele hasonló a tujához, de picit szúr, úgyhogy vigyázzunk testi épségünkre. :)
A fenyőágakat egy drót segítségével illesztettem az alapra úgy, hogy a drótot körbe-körbe tekergettem, vigyázva arra, hogy a drót ne nagyon látsszon ki. Ahol mégis kikandikált, ott egy-két aprócska levelet kihúzogattam a drót alól, hogy eltakarja.
A masnit dróttal kötöttem össze középen, a gyertyák aljába két-két vastag drótot szúrtam (előtte laposfogóval megfogtam és gyertyaláng fölött felmelegítettem a drótokat, hogy könnyen be lehessen szúrni), ezzel illesztettem a koszorúba.
A masnikat és díszeket is vastag dróttal kellett volna rögzíteni, ami elfogyott, úgyhogy kreatívnak kellett lennem. Este volt, és másnap már meg kellett gyújtani rajta az első gyertyát. A következő megoldást találtam ki, ami olyannyira jól működött, hogy 2011-ben is így készült a koszorú: vastagabb, színes gémkapcsokat használtam, amiket kihajtogattam, szétvágdostam, hogy U alakú legyen, és ezzel szúrtam be a díszítőelemeket a koszorúba. A díszekhez és masnikhoz  is színben passzoló gémkapcsokat választottam, hogy a lehető legkevésbé látszódjon.
 
A piros gyertyákhoz csak aranyszínű masnikat használtam díszítésnek. Minden gyertya közé egyet tettem. Nagyon egyszerű, és klasszikus megoldás.Az aranyszínű már kicsit díszesebb lett. A középpontjában a "gigamasni" áll, ami mindenféle maradék szalagból tevődik össze, közepén pici haranggal, és két kicsi, fehér-arany dísszel. Emellett 3 kisebb masni és néhány apró arany színű karácsonyfadísz is helyett kapott a koszorún."gigamasni"

Kategória: Karácsonyi dekoráció | Hozzáadta: Cicapötty (2011.12.05)
Megtekintések száma: 659 | Tag-ek(kulcsszavak): koszorú, adventi koszorú | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]