Menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Nyitólap » Cikkek » Szalvétatechnika

Ajándékdobozok bonbonos dobozból FÁZISKÉPEKKEL
A környezettudatosság duplán megvalósul ezekben a dobozokban. Egyrészt azért, mert a műanyag bonbonos dobozokat ahelyett, hogy kidobtam volna, újrahasznosítottam. Ajándékdobozok váltak belőlük, melyekben csecsebecséket, csokit, kisebb kozmetikumokat vagy bármilyen más apróságot is ajándékozhatunk.
Másrészt azért környezettudatos, mert nem csak újrafelhasználunk, hanem a csomagolópapírt sem pazaroljuk.
Ráadásul a doboz tárolódobozként tovább funkcionálhat, vagy tovább is ajándékozhat benne a gazdája, csakúgy, mint az csomagolókendő esetében.

Szükséges anyagok:
- műanyag bonbonos dobozok (jelen esetben szív alakú bonbonettis, és ovális cherry queen-es dobozt használtam)
- világos akrilfesték
- ragasztólakk
- szalvéta
- díszítéshez: csipéke, szalagok (vagy bármi, ami tetszik)
- olló, ecsetekElőször is tisztítsuk meg a dobozokat, szedjük le a címkéket a felső és alsó részről is, és amennyire csak lehet, a ragasztót is távolítsuk el.Ezután a felső, átlátszó rész fessük le valamilyen világos színre, hogy a szalvéta mintája érvényesüljön (fehér, vajszín, drapp közül válasszunk).
Nekem volt otthon olyan festékem, ami szinte egy az egyben megegyezett a doboz aljának színével, így ezt választottam. (Ha az egész felső rész beborítjuk szalvétával, mint ahogy most én tettem, akkor nem kell az aljával teljesen azonos árnyalatot választani, elég annyi, hogy világos színű legyen.). Hagyjuk megszáradni, és válasszunk hozzá illő szalvétát. Én egy vajszínű-barackos-szürkés árnyalatú rózsásat választottam.Ragasztólakkal kenjük le a doboz tetejét, majd óvatosan simítsuk rá a szalvétát, és kenjük le a szalvéta tetejét is. Ha megszáradt, a lelógó rész könnyedén le tudjuk majd tépni.Végül az oldalára vékony, csipkés szalagot ragasztottam. A ragasztáshoz szintén ragasztólakkot használtam, és csipeszekkel rögzítettem a teljes száradásig.És íme a kész dobozka. Az aljára, ha maradt rajta némi ragasztó, amit nem tudtunk eltávolítani, vékony, fehér kartonból szívet vághatunk, amire kedves üzenetet írhatunk, ezzel téve még egyedibbé a dobozunkat.Kategória: Szalvétatechnika | Hozzáadta: Cicapötty (2012.01.14)
Megtekintések száma: 618 | Hozzászólások: 2 | Tag-ek(kulcsszavak): doboz, újrafelhasználás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]